Автор: Евгений Дайнов, clubz.bg, оригинално заглавие Измислен БВП, измислена природа, измислен

...
Автор: Евгений Дайнов, clubz.bg, оригинално заглавие Измислен БВП, измислена природа, измислен
Коментари Харесай

Евгений Дайнов: България катастрофира. Жан разруши българската икономика, Борисов разруши българската държавност

Автор: Евгений Дайнов, clubz.bg, автентично заглавие  Измислен Брутният вътрешен продукт, измислена природа, фиктивен плаж...

Индивидуален измамник можеш да го смениш, да го вкараш в кауша и прочие Как да смениш обаче лъжеща институция?

Тъкмо свикнахме, че ръководещите лъжат както дишат – и да лъжат започнаха институциите на страната. Това лъжене е много по-рисково от самостоятелното. Индивидуален измамник, когато стартира да вреди – можеш да го смениш, да го вкараш в кауша и прочие Как да смениш обаче лъжеща институция?  

Институционалната неистина е по-опасна от самостоятелната и по друга причина. Данните от едни институции влизат в планирането на активността на други институции. После – на трети. Накрая се появяват действия, които нямат никаква връзка с действителността. И катастрофират в нея, пречупвайки човешки ориси.

Само в последните десетина дни се натъкваме на най-малко три огромни институционални неистини, които основават действителни опасности за страната. За тези неистини нямаме никакъв казус, в случай че не се върнем над 30 години обратно.

Ситуацията е, в този смисъл, невиждана. Влизаме в нова действителност. 

Първата е оня пакет неистини, за който след дълго мрънкане си призна Изпълнителната организация по околната среда (ИАОС). А точно: че е употребила данни отпреди 2014 година за наложителните регулярни проучвания и отчети към Брюксел за положението на зоните от " Натура " за интервала 2014 - 2019 година Това самопризнание е предизвикано от Института по биоразнообразие на Българска академия на науките, който малко по-рано упрекна организацията, че употребява " съчинени " данни. 

Ами в случай че не бяха учените? Лъжите на Изпълнителна агенция по околна среда отиват като чиста монета в Европейската комисия, където образуват базата данни за това по какъв начин в Европа се извършват екологичните задължения. И съгласно тази база данни ще излезе, че България е първенец. Докато се разбере, че това, което Изпълнителна агенция по околна среда регистрира като съхранено е от дълго време бетонирано – сегашните агенционни началници ще са от дълго време на друга работа и въобще няма да се тормозят. 

Нямам визия, дали в Европейската комисия въобще съществува процедура използвана към страни, които лъжат. Ако няма такава – в случай че хората просто не са могли да си показват, че такава неистина е допустима – номерът може и да мине. Бетонът ще е регистриран като местообитание. А това, на собствен ред, ще окуражи бетониращите да не престават в същия дух. 

Втората чудовищна по размери неистина са данните, подадени от Националния статистически институт (НСИ) към съответните институции в Европейски Съюз. Това включва институциите, директно ангажирани с консолидиране на България в еврозоната и в еврото. Тук лъжата е, че ненадейно в последните три месеца България е почнала да внася с една трета по-малко горива от Русия. Ефектът от тази неистина е помпането както на платежния баланс, по този начин и на растежа на Брутният вътрешен продукт (след като има голям спад на разноските, значи има съответното набъбване на приходите). Точно това стесняване на разноските, несъмнено, може да се случи само, в случай че цялата стопанска система ненадейно е спряла, а жителите са престанали да се придвижват по нейната територия. А явно ситуацията не е такова. 

Целта и на тази неистина е да бъдат преметнати институциите на Европейски Съюз. Само че тук рискът за страната е в действителност голям. Защото споходен от тази вест, всеки европейски служител незабавно ще се сети по какъв начин Гърция излъга, с цел да бъде позволена в еврозоната. И какво стана след това. Няма служител в Европа, който ще гледа на България съществено, в случай че я е хванал в тази тъкмо неистина. 

Трета неистина, сходна на горните две, е стартирана от Министерство на националното развиване и благоустройството (МРРБ) посредством предоставения от нея Общ организационен проект (ОУП) за Община Царево.

Този Общ устройствен план безусловно гъмжи от неистини, дребни и огромни. Една от най-фрапиращите е, че от общо към 70 км крайбрежна линия, общината разполага с 52 км пясъчни плажове. А в действителност Царево е рекордьор, измежду черноморските общини по скалисто крайбрежие.

Пак съгласно Общ устройствен план, Резово разполага с съвсем 10 пъти повече пясъчни плажове от Ахтопол (107 755 кв. м. против 17 172 кв. м. за Ахтопол). Авторите на ОУП-Царево общително са снабдили Резово и с изцяло фиктивен, действителен единствено в главите им плаж от 42 747 кв.м. 

Лъжите за плажовете имат за цел – познахте: стремително ново застрояване с чудовищни размери, включително на предпазени територии (за които Изпълнителна агенция по околна среда към този момент е излъгала). Логиката е следната. Има 52 км плажове. А наличните кревати за плажуващи са като за плажове в пъти по-малко. Затова би трябвало да се построят още няколко десетки хиляди кревати, с цел да има къде да отморят курортистите, откакто са прекарали деня на, да речем, фантазийния плаж край Резово. По тази логичност точно Резово би трябвало да набъбне повече от два пъти като размер застроена повърхност – със 106 %. 

Така действат институциите, когато са подчинени на частни ползи и опразнени от експерти. Подменят действителността с неистина и по този начин унищожават самата опция за цивилизован метод на живот. Когато всичко е неистина, единственият регулатор на публичните връзки е насилието.

Управлението на Жан Виденов унищожи радикално българската стопанска система. Управлението на Бойко Борисов унищожава до основи самата българска държавност. Преодоляването на злополуката, породена от Борисов ще отнеме не по-малко старания от превъзмогването на злополуката, породена от Виденов. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР